BRAD MARINO – EXTRA CREDIT

Met de zon die we dezer dagen in overvloed op ons hoofd voelen schijnen verhoogt rechtevenredig de drang om eens lekker ongecompliceerd uit de bol te gaan. Wat is er beter geschikt om dat te doen dan recht-toe-recht-aan rock’n’rollmuziek waarop je alles aan je lijf kan losgooien. Leverancier van dienst voor dat soort muziek kan Brad Marino zijn.

Hij is de leadzanger, gitarist en belangrijkste songschrijver van de Amerikaanse punkrockgroep ‘The Connection’, opgericht in Portsmouth, New Hampshire samen met frontman Geoff Palmer. Hij is eveneens actief als gitarist bij de uit die band ontstane rock’n’roll- en powerpopformatie ‘The New Trocaderos’ die zijn origine heeft in Los Angeles, Californië.

Vorig jaar bracht de nu 56-jarige Brad Marino een eerste solowerk op de markt in de vorm van een vier tracks tellende ep die “Four Track Attack!” als titel kreeg. Nu is hij er echter opnieuw met een eerste volwaardige plaat die “Extra Credit” heet. De elf songs die hij schreef en zingt op dat debuutalbum zullen ongetwijfeld in de smaak vallen van de liefhebbers van pure uptempo gebrachte rock’n’roll-muziek die vooral door heftig gitaarwerk wordt gekenmerkt.

Het tempo van dit amper 30 minuten durende album ligt van begin tot einde uitermate hoog, van openingstrack “Broken Clocks” tot het stomende slotnummer op de officiële tracklijst van “Extra Credit”: een gloeiendhete coverversie van Chuck Berry’s rockklassieker “Bye Bye Johnny”. Een half uur shaken en headbangen later besef je als luisteraar dat “Extra Credit” een dijk van een rock ‘n’ rollplaat is.

De beste nummers waarop je elk stukje van je lijf kan laten bewegen zijn “No One Else Tried It”, “Fit To Be Tied”, “C’mon C’mon C’mon”, “What Comes Naturally” en punkrocker “From The Start”. Wat doorheen het hele album opvalt is het feit dat Brad Marino steeds opnieuw op de proppen komt met een zeer catchy melodie voor elk nummer. Ook zijn vocale prestatie mag er best wel zijn en het gitaarspel is van de hoogste kwaliteit.

Ook als het tempo een klein beetje naar beneden gaat zoals in het op de video te beluisteren nummer “Wake Up Baby” blijft het volop genieten geblazen. Opvallend is ook dat Brad Marino zowel alle gitaarwerk als bas en drums voor deze songs voor zijn rekening heeft genomen, terwijl enkel de door zijn muzikale vriend Kris Rodgers bespeelde piano en keyboards werd toegevoegd. Erg knap werk!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rum Bar Records
Distr.: Sonic RendezVous

video